Pengenalan 

Tentang Amin007logo


Assalamualaikum & Selamat Datang Ke
Dunia Imaginasi Saya

Nama saya Amin, berasal dari muar, johor. Laman web ini menceritakan tentang Dunia Imaginasi Saya dimana saya akan paparkan kepada anda semua biodata saya, gambar-gambar saya, fail-fail atau perisian yang biasa saya guna, projek-projek yang sedang atau telah saya jalankan dan juga subdomain dalam laman web saya.

Anda semua mesti tertanya-tanya kepada saya menggunakan tajuk Dunia Imaginasi Saya. sebab dari kecil lagi saya suka berangan-angan yang mana banyak dipengaruhi oleh buku-buku bercorak sains & penyiasatan di perpustakaan awam johor cawangan muar & filem-filem di tv terutama James Bond. Tapi imaginasi saya lebih dalam sains & teknologi. saya banyak menghasilkan idea-idea yang dianggap gila bagi sesetengah pihak. namun saya tak kisah sebab dalam sejarah dunia membuktikan banyak inovasi dihasilkan dari idea kreatif yang dianggap gila.

Tetapi sekarang saya banyak ke kedai buku sebab disitu banyak buku-buku terbaru dalam pasaran. Banyak ilham yang saya dapat apabila ke kedai buku. Antara buku yang saya minat bercorak motivasi, agama, falsafah dan komputer. Tapi minat saya cenderung kepada komputer sebab ia memudahkan apa-apa ilham dari kepala dipaparkan terus ke monitor & boleh dicetak.

Ialah, kalau dah baca buku banyak-banyak, saya rasa nak menulis pulak :D Jadi saya jadikan blog sebagai pemulaan penulisan saya. mungkin satu hari nanti saya akan pecahkan topik-topik berkaitan menjadi satu blog yang fokus pada topik tertentu. lagipun website saya ini amat popular, cuma blog saya aje kurang popular. ini adalah salah satu usaha jadikan dia popular.

Lagipun saya sekarang tengah nak design satu sistem yang mengabungkan blog dan forum. cuma tak terfikir lagi nak letak apa nama hehehe. Harap anda seronok melayari Dunia Imaginasi Saya. emaillah kepada saya di al.amin[at]yahoo.com jika ada cadangan yang baik-baik. Saya akan cuba kemaskini kandungan ni dari semasa ke semasa.

Sekian Terima Kasih. Wasalam